Tips2017-03-27T11:35:54+02:00

Tips

Mijn kat is vermist! Wat moet ik doen?

Het is een nachtmerrie voor elk baasje als je kat vermist is! We kunnen dus niet genoeg benadrukken om een vermiste kat te voorkomen. Wat zijn de tips? Voorkomen Zorg ervoor dat je kat gechipt is. Heeft je kat een chip? Dan is de eigenaar veel makkelijker op te sporen, ook al heb je een binnenkat. Des te meer zullen binnenkatten verloren lopen als ze buiten geraken. Kijk zeker na of de chip van uw kat geregistreerd is in de Vlaamse database: https://online.catid.be/.

Vormen katten een gevaar tijdens de zwangerschap?

Je bent zwanger en je mag de kattenbak niet meer verversen. Hoe komt dat? Wel, door het verversen van de kattenbak loop je het risico om geïnfecteerd te worden door Toxoplasmose en dat kan ernstige gevolgen hebben voor een ongeboren baby (afwijkingen aan de ogen of hersenen). Is mijn kat een gevaar? Neen. Je kat op zich vormt geen gevaar voor de zwangerschap, dus je hoeft je kat zeker niet weg te doen als er een baby op komst is! Het gevaar schuilt in de ontlasting van de kat. Je mag dus gerust je kat blijven aaien en knuffelen.

Ook dieren hebben het koud!

Wanneer de temperatuur buiten zakt, hebben dieren extra verzorging nodig. Vers drinkwater is een must. Zorg er dan ook voor dat het niet bevriest. Vervang het water daarom heel regelmatig en voeg er geen zout, suiker of antivries aan toe! Zorg er ook voor dat er voldoende voer beschikbaar is. Want hoe kouder, hoe groter de energiebehoefte. Als het vriest verbruiken dieren namelijk veel meer energie.

Hoe zorg je het best voor je hamster?

Wist je dat hamsters schemer- en nachtdieren zijn en dat ze vrij tam kunnen worden? Over het algemeen zijn hamsters solitair levende dieren en worden daarom het beste alleen gehouden. Ze worden gemiddeld tussen de twee en drie jaar oud. Op zoek naar een hamster? Heb je wel goed nagedacht over de aankoop van een huisdier? Want uiteraard moeten hamsters, net zoals andere huisdieren, dagelijks verzorgd worden.

Go to Top